Domain nevek adás-vétele SEDO-nál

Több levelet is kaptam tőletek amelyekben az után érdeklődtetek, hogy miként zajlik a domain nevek adásvétele sedonál. Röviden 5 pontban összefoglalva az adásvétel menete a következőképpen történik:

1.) Megszületik a megállapodás a felek között.

2.) A vevő letétbe helyezi a vételi összeget Sedonál.

3.) Sedo értesíti az eladót, hogy a vevő letétbe helyezte náluk a pénzt és elindítja az átregisztrációs kérelmet az eladó fél regisztrátoránál. Sedo minden ismert domain regisztrátornál rendelkezik fiókkal, hogy az átregisztráció minél gyorsabb és zökkenőmentesebb lehessen.

4.) Az eladó fél jóváhagyja az átregisztrációt. Ezt követően amikor a domain fölött már a Sedo rendelkezik, a letétbe helyezett pénz kifizetésre kerül az eladó számára.

5.) Sedo kezdeményezi a domain átregisztrációját az új tulajdonosnak.

Az átregisztráció technikai részleteiről Sedo szakemberei minden esetben pontos tájékoztatást nyújtanak mindkét félnek. Egyazon regisztrátornál létesített fiókok között a domain transzfer kevesebb időt vesz igénybe, mint különböző regisztrátoroknál létesített fiókok között.

FIGYELEM! Sedo nem vállal felelősséget rendszeren kívül bonyolított üzletekért! Ezért ha a másik fél arra kérne, hogy valamilyen külön úton járva üssétek nyélbe az üzletet, akkor abba ne menj bele! Az ilyen megoldások rendszerint a domain, vagy a pénz lenyúlásával végződnek!

Domain név adás-vétel