Bajor látványosságok

Németország legnagyobb állama Bajorország, amely a délkeleti részen található, fővárosa München. Méltán híres hegyvidéki látványosságairól, és a gazdag hagyományairól.

Idegenforgalmi szempontból fontos, hogy a bajor nagyvárosokból könnyen megközelíthetőek a közkedvelt kirándulóhelyek.  A magyarok körében is egyre keresettebb programlehetőség, az alpesi rétek, hegyek, tavak csodálása.

Bajor látványosságok

A bajor turisztikai központ az Berchtesgadeni-Alpok. Itt található legnagyobb tava a Königssee és a felette elhelyezkedő kétcsúcsú Watzmann hegy. Errefelé található a híres Kehlstein Hitler sasfészke, és az alatta fekvő Berchtesgaden, sötét emlékeket rejtő kiállítása.

Berchtesgadeni-Alpok

Nyugatra található a „bajor tenger” Chiemsee, Németország harmadik legnagyobb tava. 4 szigete van, melyeket szinte kötelező meglátogatni. Egyike a Herreninsel, itt helyezkedik el Lajos király palotája. Szintén nem ajánlott kihagyni a körülölelő Chiemgaui-Alpok tetejéről nyíló csodálatos panorámát.

A bajor-Alpok sztárja, Németország legmagasabb csúcsa Zugspitze. A szurdokok, türkizkék vizű tavak, gigantikus hegyóriások fenyvesei igazán csalogatóak. Nagy szerencse, hogy egész Bajorországot, behálózzák a felvonók, melyekkel, sokkal kényelmesebben és gyorsabban bejárhatjuk a turista útvonalakat.

Végül, de nem utolsó sorban nyugatabbra húzódik a sváb Allgäu, ahol fellelhetjük a mesebeli Neuschwanstein kastélyát. Bajorország királya, II. Lajos építtette a 19. században.  Ez az egyik legikonikusabb látványosság, naponta 5-6000 látogató fordul meg itt nyaranta.

Allgäu

Kijelenthetjük, hogy Bajorország felveszi a versenyt a közkedvelt tengerparti programokkal, ugyanis megéri a fáradtságot a sok-sok gyönyörű és különleges látványosság.

További érdekességeket és cikkeket a BajorSarok hírportálon olvashat.