Kalandozzunk a szárítógép alkatrészek izgalmas világában!

A szűrő az a szárítógép alkatrész, ami a szóban forgó berendezés üzemelése közben keletkezett bolyhokat és szöszt összegyűjti. Az, hogy a szűrő pontosan hol helyezkedik el, modellfüggő, ám a tapasztalat azt mutatja, a gyártók igyekeznek jól látható helyre tenni ezt az igen fontos szárítógép alkatrészt.

Szárítógép alkatrészek, szűrő

Mi történik, ha elhanyagoljuk a szűrő tisztítását?

A rendszeres használat miatt az említett szárítógép alkatrész óhatatlanul is megtelik szennyeződéssel. Ha nem tisztítjuk gyakran, a felgyülemlett kosz elzárja a levegő útját, és csökkenti a készülék hatékonyságát. Ez a gyakorlatban annyit tesz, hogy a szárítógépnek több időre lesz szüksége a ruhák megfelelő szárításához, ami nyilván több energiát is emészt fel. A fokozott energiahasználat pedig negatívan befolyásolja a havi számlák alakulását is.

Pofonegyszerű a szárítógép alkatrészének tisztítása

Nem kell megijedni a feladattól! A szűrő „kitakarítása” roppant egyszerű művelet, ráadásul nem is időigényes. A szakemberek azt javasolják, minden használat előtt végezzük el a tisztítást, így szavatoljuk a szűrű hosszú élettartamát is. A feladat a következő: a nedves ujjunkkal távolítsuk el az említett szárítógép alkatrész belsejéből az összegyűlt szennyeződést. Ha sokáig elhanyagoltuk a szűrő karbantartását, vegyük azt ki, majd folyó csapvíz alatt sikáljuk makulátlanul tisztára. A művelethez nyugodtan bevethetünk használaton kívüli puha sörtéjű fogkefét, illetve szappant is.

Szűrő csere? Akkor csakis a Webáruház!

Sajnos megtörténhet, hogy a szűrőt már nem lehet megmenteni. Szerencsére a webáruház káprázatos felhozatala nem hagy cserben minket e tekintetben sem!