Népszerű közösségi oldalak

A régebbi technikától szabadabb időkhöz képest, rövid időn belül óriási változás következett be világszerte az emberek életében. Játék a barátokkal, a szabadban való elfoglaltságok, és a családdal töltött minőségi idő kora sajnos leáldozott. Manapság már kiváltotta mindezt az internet, a tévé, és a virtuális játékok. Ez igaz mind a fiatalokra, mind a felnőttekre, sőt az idősekre is egyre inkább.

Social Media

Mondhatni hátránya több van ennek a változásnak, mint előnye. Összességében romlott a fiatalok figyelme, több az erőszakos viselkedés, nagy az érdektelenség, és sajnos a tisztelet is kiveszőben van. Ez jelentősen megnehezíti a szülők, de még inkább a pedagógusok dolgát.

Az applikációk között gyakran használt a Facebook, ami teret ad az internetes profil mögé bújt embereknek az agresszív viselkedésre, és a másik ember sértegetésére. Ez sokszor erős mentális zavarokhoz is vezethet. Viszont rengeteg hasznos csoport van jelen az oldalon, naprakészek lehetünk a hírekkel, és az ismerőseink életével.

Facebook

Sokat használt még az Instagram is, ami hasonló az előzőben kifejtett oldalhoz, annyi különbséggel, hogy itt csak képek/videók feltöltésére van lehetőség.

Instagram

Továbbá sokat használt app a Tiktok, mely nemrég futott be. Ezen a portálon pedig, rövid videókat lehet megosztani. Ezek nagy része vicces vagy tehetséget bemutató tartalommal bírnak.

Tiktok

Előnyként említhető minden oldalon, de leginkább a Youtube-on a pénzszerzési lehetőség, mely nézettség után, illetve a szponzoráció útján jár a feltöltőnek. Ez az iparág mára szinte egy elfogadott munkakör, amiből elég sokan meg is élnek.

Youtube