Szarvasi kávéfőző alkatrészek és tartozékok széles választéka

A Szarvasi kávéfőző egy hagyományos, magyarországi kávéfőző, amelyet a Szarvasi Háztartásigép gyárt. Az eredeti Szarvasi kávéfőzőt 1970 körül fejlesztették ki, és azóta is népszerű eszköz a kávéfőzés szerelmesei körében. A kávéfőző alkatrészei kulcsfontosságúak az eszköz működéséhez és hatékony használatához. Lássuk, melyek ezek az alkatrészek!

Szarvasi kávéfőző alkatrészek és tartozékok

Kávéfőző test: A kávéfőző test, burkolatok, fedlapok, rögzítő tárcsák,  az eszköz alapja, és rendszerint alumíniumból vagy műanyagból készül. Ebben található a kávéfőző elemei: elektromos alkatrészek, kazán, kávékar, kávéfilter, kávéfőző kiöntő, csepptálca.

Kazán: A kazán az alkatrész, amelyben a vizet felmelegítik és azután a kávéfőző felső részében található fémszűrőn keresztül a kávéfőző kiöntőbe folyik le a kész kávé.

Kávéfilter: A fém kávészűrő az a rész, amelyben a kávét helyezik el a kávéfőzőben. A Szarvasi kávéfőzőkben ez rész általában fémből készül, és lehetővé teszi, hogy a forró víz átáramoljon rajta és kivonja a kávéízt a kávéőrleményből.

Kávékar: A kávékar az a rész, amelyben a kávéőrleményt elhelyezik a kávéfőzőben. Ebbe tesszük a fémszűrőt. Ez a tartó lehetővé teszi, hogy a kávéőrlemény a kávéfilterbe kerüljön, hogy a víz áthaladhasson rajta és kávé készülhessen.

Fogantyúk és gombok: A fogantyúk és gombok azok az alkatrészek, amelyek segítségével a kávéfőzőt használni lehet. Az egyik fogantyú segítségével a kávéfőzőt lehet nyitni és zárni, hogy a kávét a készülékbe lehessen helyezni. A gombok pedig azokat az opciókat vezérlik, amelyekkel a kávéfőzőt be lehet kapcsolni, le lehet állítani vagy az időzítőt lehet beállítani.

Zárócsavar: A zárócsavar a Szarvasi kávéfőzőn található zárókupak, amely a kávéfőző kazánt zárja le. Ez a zárócsavar lehetővé teszi, hogy a kávéfőző zárt állapotban legyen, így a forró víz és gőz nem jöhet ki a készülékből, így  megfelelő nyomással tudja átnyomni a kávén a forró vizet. A zárócsavar általában fémből és műanyagból készül. A szarvasi kávéfőző zárócsavara speciális méretű és formájú, hogy pontosan illeszkedjen a kávéfőző kazán felső részéhez, és biztosítja a megfelelő zárást a kávéfőzés során.

Tömítések: A tömítések a szűrőnél, kazánnál helyezkednek el, hogy megfelelően zárt legyen a kávéfőző. A tömítések általában gumi vagy szilikon anyagból készülnek, amelyek rugalmasak és hőállóak, így ellenállnak a forró víz és gőz hatásának. A tömítések szerepe, hogy megakadályozzák a szivárgást a kávéfőző testében és felső részében, hogy a kávéfőzés során megfelelő nyomás alakuljon ki a készülékben. Ha a szigetelések sérülnek vagy elhasználódnak, akkor a kávéfőző zárása nem megfelelő és ez negatív hatással lehet a kávéfőzés eredményére. Fontos, hogy időnként ellenőrizzük a Szarvasi kávéfőző tömítéseit, hogy a készülékünk megfelelően működjön.

Üveg kiöntő: A Szarvasi kávéfőző üveg kiöntője az egyik kulcsfontosságú tartozéka ennek az ikonikus kávéfőzőnek. A Szarvasi kávéfőző üvegkanna hőálló üvegből készül, ami lehetővé teszi, hogy magas hőmérsékletű folyadék folyjon bele anélkül, hogy az üveg megrepedne vagy eltörne. Az üveg kiöntő formája és mérete is fontos szerepet játszik, hisz ez egy egyedi méretű kanna, így mással nem pótolható.

 

Szarvasi kávéfőző alkatrészek és tartozékok megtekinthetők ebben a webshopban!

 

Szarvasi kávéfőző üveg kiöntő