Miért előnyös a LED csarnokvilágítás?

A világítástechnikai piacon a LED csarnokvilágítás iránt mind nagyobb kereslet mutatkozik meg. A LED világítás már önmagában is hatalmas népszerűségnek örvend, és a háztartásokban gyakran helyet kap. Előnyeit azonban akkor is megéri kihasználni, ha nagy alapterületű raktárakról, ipari jellegű ingatlanokról van szó. Ezek esetében már a nagy térből kifolyólag is szükség lehet extra világításra, főleg a sokszor 24 órán át zajló munkavégzés miatt. Lássuk, milyen előnyökkel bír a LED csarnokvilágítás!

LED csarnokvilágítás

Hatékony világítástechnika

A LED világítótestek rendszerint a hagyományos megoldásoknál nagyobb hatékonysággal üzemeltethetőek. Ehhez hozzájön még a jelentős élettartam. S hogy mennyi ideig bírják a LED fényforrások? Ha összehasonlítanánk a fénycsövekkel, akkor nyolcszoros rendelkezésre álló időről beszélhetnénk, viszont a hagyományos izzók esetében ötvenszeres időtartammal számolhatunk. Ez a költséghatékonyság szempontjából is kiemelt jelentőséggel bír.

Megfizethető megoldás nagy alapterületre

Ha ipari méretekben történő világításról van szó, akkor természetesen nem mehetünk el a költséghatékonyság kérdése mellett. A hagyományos izzóknak nem csupán állandó cseréjük jelentene kiadást, hanem a fogyasztáson is megmutatkoznának a magasabb kiadások. Ellenben az ipari LED világítástechnika hatékonyan, megfizethető áron üzemeltethető, s mindez hosszú távon is megvalósul.

Kisebb ökológiai lábnyom

A témával minden korábbinál többet foglalkoznak manapság, hiszen bolygónk jövője múlik azon, hogy a jelenben milyen megoldások mellett tesszük le a voksot. A csarnokvilágító LED fényforrások energiatakarékosan üzemeltethetőek, és kisebb CO2 kibocsátással rendelkeznek. Mivel az eszközök nem melegítik át környezetüket, ezért olyan ipari létesítményekben is eredményesen alkalmazhatóak, amelyek hűtésre vannak specializálódva.

LED fényforrások